Een duik in het paradijs

“Natuurlijk kun je bij ons blijven slapen. Maar dan duiken we eerst even in het zwembad”, stelt Ismael voor, terwijl we genieten van al het heerlijke eten dat hij op tafel heeft gezet. We moeten echt moeite doen om onszelf te beheersen. “Rustig blijven, niet alles tegelijk in de mond proppen”,  speelt constant door ons hoofd. Na het eten nemen we een duik in het zwembad en terwijl ons natte lijf geniet van het koele water, is de vrouw van Ismael ons bed aan het opmaken. “Halleluja, we zijn in het paradijs aanbeland.”

Reisverhalen Turkije Istanbul bij Ismael
Genieten van het zwembad in Istanbul bij Ismael

We ontmoeten in de Pakistaanse ambassade in Ankara verschillende Turkse heren die voor zaken op reis gaan naar Pakistan. Met een daarvan raakt Claire iets langer aan de praat. Hij is zo vriendelijk om ons uit te nodigen in zijn huis als we in Pakistan zijn. In Islamabad heeft hij een woning en vanaf eind juli is hij daar voor zaken. Mochten we voor die tijd nog in Istanbul of Bodrum komen, dan kunnen we daar in een van zijn andere huizen logeren!

Turkse gastvrijheid kent geen grenzen

Na een paar dagen op een parkeerplaats te hebben geslapen in Istanbul, besluiten we om Ismael te bellen. “Kom vanavond bij ons eten, dan trakteer ik jullie op heerlijk Turks eten. Dan kunnen jullie meteen mijn huis met zwembad in Istanbul zien.” Ismael is een Turkse architect die voor een internationaal bedrijf regelmatig in het buitenland projecten beheert. In Istanbul heeft hij een zomerhuis, zelf ontworpen en een appartement in het centrum. Wij worden uitgenodigd in het zomerhuis aan de Aziatische kant van Turkije om te komen genieten van rust en een groot zwembad. Zijn droomhuis is ons paradijs na een paar dagen in de auto slapen!

Tijdens de twee dagen dat we logeren, laat Ismael ons de Aziatische kant van Istanbul zien. Een moderne stad met ontzettend mooie plekjes. Tegenover een kasteel aan de Bosporus neemt hij ons mee uit eten. Tussen twee bruiloftsfeesten door genieten wij van het uitzicht en de feestvreugde in een visrestaurant aan het water. Het leven lacht ons toe.

Reisverhalen Syrie de moskee in Damascus

Visa regelen

Hoe regel je in Turkije de visa voor je reis naar China? Ben je in staat om onder te dompelen in de bureaucratische wereld en blijf je kalm?

Reisverhalen over Turkije en de tandarts

Tandarts in Turkije

We zijn in Turkije. Wat doe je als je door het Midden Oosten, reist en plots een kies verliest? Je gaat op zoek naar een tandarts.