Traveling with a Land Rover

 

Reizen met een Land Rover Serie 3 maakt ieder ritje tot een avontuur. Je zintuigen worden maximaal aangesproken om te luisteren naar opduikende geluiden, het opsporen van brandlucht en met smaak de vloeistof proberen te identificeren die ergens ontdekt is.

De Land Rover bleek een betrouwbaar werkpaard, geen woestijn hield hem tegen, geen bergpas in de Himalaya was hem te hoog. Door contante verzorging, nalopen van de essentiële onderdelen, regelmatig checken van vet en vloeistoffen bracht Miles, onze militaire uitvoering van een Land Rover Serie 3, ons overal waar we hem naar toe stuurde.

Niet geheel zonder pech reden we van Europa naar Afrika en via het Midden Oosten naar India. De werkkleding ging regelmatig aan en het gereedschap werd zelfs tot diep in de nacht gebruikt. Maar vooral voor anderen. We hielpen Ieren in de woestijn met onze onderdelen. We vervoerden brandstof voor een Noor op een motor. We trokken Fransen, Nederlanders en Pakistani uit de modder en sleutelen menig uur aan auto’s van andere overlanders.

De Land Rover wilde zijn eigen avontuur en besloot ons te leren improviseren op zoek naar technische oplossing voor zijn problemen. Hij liet ons de uithoeken van de wereld bezoeken in de speurtocht naar onderdelen en hij bracht ons in contact met monteurs, garagehouders, architecten, gidsen, landeigenaren, bergbeklimmers en nog veel meer waanzinnig mooie mensen.

Miles rijden is een avontuur op zich, dat is een apart verhaal.